hits

Panasonic Lumix GF7 - kompakt systemkamera


Jeg har vært så heldig å få låne et Panasonic Lumix GF7 kompakt systemkamera av Panasonic i en måneds tid. Jeg har lett igjennom et hav av kameraer for å finne et som egner seg til blogging med vekt på følgende kriterier:

- Liten og lett

- Enkelt å bruke

- 180 graders vippbar skjerm til selfie av bilder og video

- God kvalitet på bilder og video

- Wifi

Ut i fra disse kriteriene har jeg valgt å teste Lumix GF7, siden den på papiret ser ut som et veldig godt valg.

Etter ca. en måneds bruk kan jeg trygt anbefale dette kameraet til blogging. Av kompakte systemkamera, er dette det neste minste og letteste kameraet jeg har kommet over. Det er svært enkelt å bruke, og det tar veldig fine bilder og video. Et veldig godt all-round kamera med andre ord.

Det første jeg oppdaget når jeg slo på kameraet var at det var svært enkelt å bruke. Hvis du ikke er profesjonell fotograf, men bare tenger et kamera til å ta gode bilder og videoer rett ut av boksen, så er dette en befrielse.

Jeg liker spesielt den enkle måten å fokusere på ved hjelp av touch-skjermen. Det var bare å trykke på en person på skjermen, og vips så var han i fokus. Trykker du på bakgrunnen isteden, så kommer bakgrunnen i fokus. Enkelt.

Kameraet har selvfølgelig også en del innstillingsmuligheter, og disse måtte jeg teste ut. Men etter en stund har man tuklet så mye med innstilingene, og plutselig har man mistet oversikten. Da var det greit at kameraet hadde en "reset"- knapp som enkelt stilte kameraet tilbake til fabrikk-innstilligene.

Kameraet har en masse ekstra funksjoner for "selfies". F.eks. kan du velge at kameraet skal ta 4 bilder i rask rekkefølge, eller du kan velge at det skal ta bilde automatisk når to personer tar hodene inntil hverandre. Akkurat det siste var mer en morsom greie, enn praktisk for min del. Jeg foretrekker å bruke utløseren selv, og holder du knappen inne tar den masse bilder i rask rekkefølge. Men tar du masse selfies sammen med andre er det kanskje en morsom funksjon. Kamera hadde også funksjoner som gjør at du ser slankere ut og som glatter ut huden. Disse fungerte helt greit, og har kanskje stor nytte for noen, men for min del likte jeg best de naturlige bildene.


Kameraet er lett og lite! Det er litt for stort for at jeg kan ha det i bukselomma, og litt for tungt å ha i jakkelomma. Men sammenlignet med andre kompakte system kameraer er dette det nest minste kameraet jeg har funnet. Skal du ha et mindre kamera må du nok gå for et rent kompaktkamera.

 

Wifi

Kameraet har selvfølgelig wifi. Nok en gang var kameraet enkelt å bruke og du kan bruke iPhone/ Ipad som erstatning for kameraets innebygd skjerm.

 

 

Oppsummert: Panasonic Lumix GF 7 - Anbefalt av Fotomagasin

Hvis du trenger et kompakt systemkamera til blogging og videoblogg som er enkelt å bruke.

 

Pluss:

Enkelt å bruke

Liten og lett, med vippbar skjerm

God kvalitet på bilder og video

WiFi

 

Minus:

Ingen spesielle. Kunne godt ha vært enda mindre og lettere, men kameraet er allerede en av de alle minste kompakte systemkameraene som finnes. Skal du ha et som er mindre må du gå for et rent kompaktkamera.

 

 

Det finnes tre hovedtyper kamera å velge mellom. Kompaktkamera, kompakt (speilløst) systemkamera, eller et speilreflekskamera. Fordelen med speilrefleks er selvfølgelig at du kan få de beste bildene, og har alle muligheter for egne innstillinger. Ulempen er at det er stort og tungt, og ikke nødvendigvis så enkelt å bruke. Fordelen med et kompaktkamera er at det er lite og lett. Mange av de tar også veldig bra bilder. Den store forskjellen ut i fra min erfaring, kommer når du skal ta opp video. Da merker du ofte at kompaktkameraene kommer til kort og kvaliteten blir begrenset. Særlig hvis du ikke har det veldig lyst der du filmer. Jeg valgte derfor å teste et kompakt systemkamera for å få det beste fra begge verdener, siden de fleste gjerne vil begrense seg til ett kamera.
 

 

 

 

4 kommentarer

lisarorvik

07.11.2016 kl.17:53

Høres utrolig bra ut :) (Har en stor giveaway konkurranse, til en verdi på over 1000kr. Bli gjerne med)

dvergpinschere i mitt hjerte

07.11.2016 kl.19:12

Så flott tips! takk!

Vera Lynn

07.11.2016 kl.20:37

Dette hørtes jo veldig bra ut. Jeg har vært på jakt etter et godt kamera som ikke er stort og tungt. Hvilken prisklasse ligger deg i?

Fotomagasin

07.11.2016 kl.20:38

Vera Lynn:
Det koster rundt 5.000kr

Skriv en ny kommentar

Antall medlemmer: 108

Bli medlem i denne gruppen

Om Fotomagasin

Fotomagasin

Et Blogg-Magasin om foto, fotoutstyr og bilder. Kontakt: fotomagasin@hotmail.com

Topplisten

  1. Englas
  2. Mediakaos
  3. Myriam
  4. Frodith
  5. Randiannette
  6. Dvergpinschereimitthjerte
  7. Rksilje
  8. Evaswindow
  9. Pokerspiller
  10. Mariannehennoen

Anbefalte innlegg

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker